Po dálnici u Obilné se řítil rychlostí 217 km/h

Třiatřicetiletý řidič si zadělal na pořádný problém. Na dálnici D6 se řítil rychlostí 217 km/h. Teď mu hrozí až roční zákaz řízení. Za překročení maximální povolené rychlosti byla již muži uložena v minulosti bloková pokuta.

Foto: Ilustrační, Autor: Policie ČR

V neděli 24. února vykonávali dopravní policisté dohled nad bezpečností silničního provozu.  Na dálnici D6 prováděli měřícím zařízením kontrolu dodržování povolené rychlosti.

„Poblíž Obilné na Chebsku, na 162. kilometru, projížděl třiatřicetiletý řidič osobního vozidla rychlostí 217 km/h,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „V místě, kde je dovolená rychlost 130 km/h, překročil tedy rychlost o 87 km/h. Hlídka se za řidičem okamžitě vydala a vozidlo zastavila. Následně řidiče automobilu vyzvala k předložení dokladů předepsaných k provozu a řízení motorového vozidla,“ informoval.

Poté policisté s řidičem sepsali oznámení o přestupku, které bude oznámeno odpovědnému správnímu orgánu k projednání. Ten může řidiči uložit sankci 5 až 10 tisíc korun a zákaz řízení na délku 6 až 12 měsíců