Kruhovým objezdem projel do protisměru. V krvi mu kolovaly bezmála tři promile

Cesta v alkoholovém opojení se nevyplatila sedmačtyřicetiletému muži. Na kruhovém objezdu najel do protisměru a srazil se s protijedoucím autem. Když policistům nadýchal, nestačili se divit. Naměřená hodnota ukázala bezmála tři promile. Je pravděpodobné, že řidič bude chodit nějakou dobu pěšky a pokud ho soud uzná vinným, může si posedět za mřížemi až tři roky.

„Sedmačtyřicetiletý řidič měl na začátku ledna řídit osobní vozidlo v Sokolově po ulici K. H. Borovského ve směru od centra,“ informovala policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Při vjezdu na kruhový objezd však zřejmě nerespektoval svislé dopravní značení a najel do protisměru. Kruhovým objezdem měl dále pokračovat v protisměru k obci Staré Sedlo a následně se čelně střetnout s protijedoucím osobním vozidlem, které řídil 20letý řidič. S oběma řidiči policisté provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla u řidiče vozidla Ford negativní. Řidič vozidla Škoda při opakované dechové zkoušce nadýchal 2,71, 2,86 a 3,06 promile alkoholu. Následně byl vyzván k podrobení se lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve, kterému se podrobil,“ dodal.  Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz.

Nyní sokolovští dopravní policisté sdělili 47letému muži podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky.