Zmlátil bývalou partnerku. Teď mu hrozí vězení

Až na tři roky může jít do vězení devětatřicetiletý muž ze Sokolova za zmlácení své bývalé přítelkyně, která musela být ošetřena v nemocnici. Aby toho nebylo málo, sebral jí mobil a vyhrožoval jí smrtí.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětatřicetiletého muže, a to jako obviněného ze spáchání přečinu porušování domovní svobody, přečinu krádež a nebezpečné vyhrožování. Dále podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. V nejbližší době bude předán Okresnímu soudu v Sokolově, který bude o uvalení vazby rozhodovat.

„Devětatřicetiletý muž ze Sokolova měl ve čtvrtek 17. ledna roku zřejmě po předchozí slovní rozepři se svou bývalou partnerkou ženu několika ranami pěstí udeřit do oblasti hlavy,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Podlahová. „K napadení mělo dojít v Sokolově, kde muži poškozená žena otevřela dveře od vchodu do bytu. Následně měla opakovaně muže odhánět od bytu pryč, ten měl za pomoci násilí vniknout do jejího bytu a tam měl ženu fyzicky napadnout. Po několika úderech do oblasti hlavy ji měl také několikrát kopnout do spodní části těla. Muž měl poté z bytu utéct pryč i s jejím telefonem, který měl ženě odcizit. Ten ji měl po několika dnech vrátit. Poškozená žena utrpěla zranění, která si vyžádala lékařské ošetření v nemocnici. O několik dní později dne 1. února roku 2019 měl ženu opět potkat na schodišti stejného domu. Muž měl v ruce sečný předmět a ženě i jejímu současnému partnerovi vyhrožovat smrtí. Žena z obavy o svůj život utekla do svého bytu a zavolala policii,“ doplnila.