Žena se vydala na cesty bez řidičáku, v cizím autě, ale za to pod vlivem drog 

Trestu pravděpodobně chtěla uniknout třiatřicetiletá žena, že která se před policisty ze silniční kontroly vydávala za někoho jiného. Nejen, že měla řídit auto bez vědomí majitele, ale neměla ani řidičský průkaz, za to jela pod vlivem drog. V případě prokázání viny si žena může posedět ve vězení až dva roky.

„Policisté z obvodního oddělení Aš zastavili ve čtvrtek 24. ledna v ulicích města osobní automobil ,“ sdělil policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Při silniční kontrole nepředložila řidička žádný doklad totožnosti, a proto byla ztotožněna v dostupných evidencích. Zároveň byla třiatřicetiletá žena vyzvána, aby se podrobila orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Testu se podrobila a jeho výsledek byl pozitivní na látku amfetamin/ metamfetamin. Poté byla policisty vyzvána, aby se podrobila lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu, což ale žena z Chebu odmítla. Z těchto důvodů byla převezena na obvodní oddělení k dalším úkonům. Následně bylo policisty zjištěno, že se žena vydává a uvádí osobní údaje jiné osoby, která jí zapůjčila vozidlo a která neměla o jejím počínání ani ponětí,“ upřesnil.

Lustrací v evidencích bylo policisty zjištěno, že třiatřicetiletá žena navíc není držitelem řidičského oprávnění.

Po provedených šetřeních bylo ženě sděleno podezření ze spáchání přečinu poškození cizích práv ve stádiu pokusu a v případě prokázání viny jí hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.