Sníh a mráz působil komplikace v dopravě

Namrzlé silnice a husté sněžení komplikovalo v minulých dnech dopravu také v Karlovarském kraji. Policisté řešili několik desítek nehod, které se naštěstí obešly bez vážných zranění. U všech řidičů byla provedena orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu, která u všech vyšla s negativním výsledkem. Řidičům byla za zavinění dopravní nehody udělena pokuta.

„V pátek 1. února jel padesátiletý řidič po silnici ve směru od Staré Vody na obec Valy, kdy při projíždění levotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobil rychlost vozidla stavu a povrchu vozovky a dostal smyk. Následně s automobilem přejel do protisměru a vjel mimo komunikaci, kde narazil do stromu,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku přes 40 tisíc korun.

„Při projíždění zatáčky měl v Chebu problémy také místní osmadvacetiletý řidič. Ten v ulici Boženy Němcové zřejmě nezvládl jízdu na namrzlé pozemní komunikaci a se svým vozidlem dostal smyk a poté narazil do zaparkovaného vozidla,“ informoval mluvčí. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku přibližně 40 tisíc korun.

A dopravní nehodu řešili policisté také na poblíž obce Střížov. „Devětatřicetiletý cizinec dostal při projíždění levotočivé zatáčky smyk a se svým vozidlem narazil do kovových svodidel,“ sdělil Jakub Kopřiva. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku 30 tisíc korun.

„Na Sokolovsku měl na zasněžené pozemní komunikaci problémy devatenáctiletý řidič. Ten v sobotu 2. února jel v odpoledních hodinách v Novém Sedle, kde v pravotočivé zatáčce nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povrchu vozovky, po smyku přejel do protisměru a narazil do zaparkovaného vozidla. To se po nárazu odrazilo a poškodilo nedaleký plot u rodinného domu,“ upřesnil mluvčí. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku přes 100 tisíc korun. V Sokolově boural také pětadvacetiletý šofér, který v ulici Sokolovská nepřizpůsobil rychlost vozidla stavu a povrchu vozovky a dostal smyk. Následně přejel s automobilem do protisměru a střetl se s vozidlem značky Škoda. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku 100 tisíc korun.

Problémy měli řidiči také na Karlovarsku, kde byla situace nejhorší v okolí Božího Daru. Silnice I/25 byla několik hodin zcela uzavřena už od abertamské křižovatky. V pozdních odpoledních hodinách se ale silnici podařilo zprůjezdnit.

„Jednadvacetiletý řidič z Kynšperku nad Ohří měl na rychlostní silnici D6 poblíž sjezdu na Jenišov nepřizpůsobit jízdu stavu a povrchu pozemní komunikace a na zasněžené vozovce dostat smyk. Poté se svým automobilem značky Škoda dostal mimo vozovku a narazil do svodidel a keřů,“ uvedl policejní mluvčí. Škoda při dopravní nehodě byla předběžně odhadnuta na částku 140 tisíc korun.

Namrzlá vozovka zřejmě překvapila také osmapadesátiletého cizince, který jel se svým vozidlem značky Ford po silnici II/221. Těsně před Ostrovem totiž na kruhovém objezdu dostal smyk a po prudkém brzdění narazil do svodidel. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku 30 tisíc korun.

Foto: Policie ČR