Kradli v obchoďáku, teď už sedí ve vazbě

Nakupování za pět prstů se nevyplatilo dvěma lapkům. Jeden přišel pro zboží do obchodního domu z Chebu, ten druhý přicestoval ze Sokolova. Bystrým očím ostrahy obchodu však neunikli. Vzhledem k tomu, že oba muži byli v posledních třech letech za obdobný skutek již odsouzeni, tak policisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soudce Okresního soudu v Chebu návrh akceptoval a obviněné vzal do vazby.

První z mužů v odpoledních hodinách prvního únorového dne letošního roku navštívil obchodní dům v Chebu. „Po několika minutách se měl odebrat do převlékací kabinky, ze které po chvilce odešel a okamžitě chtěl prodejnu opustit. Za pokladnou ho ale zastavila všímavá zaměstnankyně obchodního domu. Ta následně zjistila, že muž má pod svou bundou vestu, kterou ovšem nezaplatil a proto hned přivolala policii,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Podobně dopadl také třicetiletý muž ze Sokolovska. „Ten se také vydal do obchodního domu v Chebu, kde si měl vyhlédnout láhev alkoholu, ale ani jemu se za ní zřejmě nechtělo platit. Proto si ji měl ukrýt do tašky a poté projít pokladnou. Když chtěl prodejnu opustit, tak byl ale zastaven pracovníkem bezpečnostní agentury, který poté přivolal policejní hlídku. Policisté muže převezli na obvodní oddělení Cheb – město, kde mu bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže,“ upřesnil mluvčí.

Dvojici mužů tak v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až tři roky.