Na namrzlé dálnici bouralo několik aut. Událost se obešla bez vážných zranění

Na namrzlé dálnici D6 řešili záchranáři v úterý (29.1) několik dopravních nehod. Naštěstí se vše obešlo bez vážných zranění.

Foto: Policie ČR

K první dopravní nehodě na dálnici D6 došlo kolem páté hodiny ranní. „K nehodě mělo dojít tak, že čtyřiadvacetiletý řidič vozidla Audi nepřizpůsobil rychlost namrzlé a zasněžené silnici ve směru z Karlových Varů na Sokolov, poblíž obce Loučky, a uvedl vozidlo při brzdění před pomaleji jedoucími automobily do smyku,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Následně měl levou boční části vozidla narazit do automobilu značky Seat, pravou boční částí do automobilu značky Fiat a poté ještě poničit zadní část vozidla značky Mercedes-Benz. O několik minut později se k místu uvedené dopravní nehody blížil se svým vozidlem značky Škoda třicetiletý muž z Karlovarska. Ten při dojíždění stojící kolony začal brzdit, přičemž dostal smyk a narazil se svým vozidlem do osobních automobilů stojících v koloně,“ sdělil. Při této dopravní nehodě, která se obešla bez zranění, bylo poškozeno celkem sedm osobních automobilů a jeden automobil nákladní. Škoda na vozidlech byla předběžně odhadnuta na částku téměř 200 tisíc korun.

Po dobu vyšetřování této dopravní nehody a až do odtahu poškozených vozidel policisté řídili na místě provoz. Všichni účastníci nehody se podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla u všech s negativním výsledkem. Po osmé hodině ranní byla komunikace již průjezdná.

Foto: Policie ČR

„K další dopravní nehodě na dálnici D6 došlo zřejmě ze stejného důvodu také u dvacetiletého řidiče automobilu značky Renault, který na kluzkém povrchu dostal při sjezdu na Sokolov smyk, sjel mimo pozemní komunikaci a narazil do ocelových svodidel. Při této dopravní nehodě nedošlo ke zranění. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku 40 tisíc korun. Řidiči osobního automobilu byla za zavinění dopravní nehody udělena pokuta,“ upřesnil mluvčí.

Krátce po sedmé hodině ranní došlo na 142. kilometru dálnice D6 k další dopravní nehodě. „Osmnáctiletá řidička osobního automobilu značky Volkswagen jela ve směru z Chebu na Karlovy Vary, kdy poblíž Březové také zřejmě nepřizpůsobila rychlost stavu a povrchu vozovky, uvedla vozidlo do smyku a následně narazila do kovových svodidel. Při nehodě utrpěla mladá řidička lehká zranění, která si vyžádala lékařské ošetření v nemocnici,“ informoval Jakub Kopřiva. Škoda na automobilu a poničených svodidlech byla předběžně odhadnuta na částku 55 tisíc korun. Osmnáctileté řidičce byla za zavinění dopravní nehody udělena pokuta.

Další nehodu řešili dopravní policisté zhruba o hodinu později. „Na 137. kilometru dálnice D6 poblíž sjezdu na Loket měl pětačtyřicetiletý řidič osobního automobilu značky Volvo dostat při brzdění smyk. Tím se měl dostat do levého jízdního pruhu, kde měl narazit do projíždějícího vozidla značky Mercedes-Benz a následně do svodidel. Při této dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění. Policisté oba řidiče vyzvali, aby se podrobili orientačnímu testu na přítomnost alkoholu, který vyšel s negativním výsledkem,“ upřesnil mluvčí. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku 255 tisíc korun. Pětačtyřicetiletému muži byla za zavinění dopravní nehody udělena pokuta.

Foto: Policie ČR

Na namrzlou pozemní komunikaci zřejmě doplatila také devatenáctiletá řidička osobního automobilu značky BMW. „Ta jela po dálnici D6, kdy na sjezdu u Nového Sedla měla dostat smyk a následně s vozidlem narazit do kruhového objezdu. Při dopravní nehodě utrpěla řidička lehká zranění, která si vyžádala ošetření v nemocnici,“ doplnil Jakub Kopřiva. Také ona se podrobila testu na přítomnost alkoholu, který i v tomto případě vyšel s negativním výsledkem. Škoda na osobním vozidle byla předběžně odhadnuta na částku 90 tisíc korun. Devatenáctileté řidičce byla za zavinění dopravní nehody udělena pokuta.