Prodávali drogy na Chebsku

Smolnou středu měli dva prodejci drog z Aše. Policisté rázně ukončili jejich svérázné podnikání. Za to si může mladší z mužů posedět za mřížemi až pět let. Starší prodejce může strávit ve vězení až deset let.

Chebští kriminalisté společně se Zásahovou jednotkou z Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje zadrželi ve středu 23. ledna letošního roku dvojici mužů z Aše.

„Zadržený pětašedesátiletý muž měl od poloviny roku 2016 až do ledna letošního roku obstarávat a následně poskytovat téměř desítce lidem drogu pervitin,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Drogu měl prodávat pravidelně po celém Chebsku. Pervitin si od něj měl obstarávat také dvaatřicetiletý muž z Aše, který měl drogu prodávat dále několika dalším lidem. Dvaatřicetiletý muž měl kromě pervitinu nabízet také drogu marihuanu,“ upřesnil.

V rámci domovních prohlídek byla zajištěna droga pervitin a marihuana.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání a oba muže obvinili ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

„Následně kriminalisté podali podnět k vydání návrhu na vzetí obou obviněných do vazby.  U pětašedesátiletého cizince státní zástupce podnět akceptoval a soudce následně muže poslal do vazební věznice. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let,“ doplnil mluvčí.

Dvaatřicetiletý muž byl ze zadržení na pokyn soudce propuštěn na svobodu. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.