Výtržník poničil auta a napadl policistu. Může jít za mříže až na čtyři roky

Jako smyslů zbavený si počínal pětadvacetiletý muž z Chebu. Napřed si vyléval zlost na okně zaparkovaného auta a pak sedl za volant, i když mu v krvi kolovalo 1,8 promile alkoholu. To nemohlo dopadnout dobře. Naboural do dvou zaparkovaných vozidel. Když přijeli policisté, opět začal řádit a jednoho zranil. V případě odsouzení si může muž odsedět až čtyři roky za mřížemi.

Kriminalisté následně zahájili trestní stíhání pětadvacetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinů poškození cizí věci, výtržnictví, ohrožení pod vlivem návykové látky a násilí proti úřední osobě. Také byl podán návrh na vzetí obviněného do vazby, který ale státní zástupce neakceptoval.

Pětadvacetiletý muž z Chebu měl v neděli 20. ledna velmi krušnou noc. „Nejdříve měl poblíž chebské ulice Malé náměstí poničit skleněnou výplň na pátých dveřích u zaparkovaného vozidla,“ uedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Tím ale jeho řádění neskončilo, protože poté měl v ulicích Chebu řídit osobní automobil značky Volkswagen. V ulici Dvořákova zřejmě nezvládl řízení a poničil zaparkované vozidlo značky Škoda. To ale vůbec neřešil a pokračoval v jízdě. S vozidlem měl přejet do protisměru a o několik metrů dále narazit do zaparkovaného vozidla značky Peugeot,“ informoval. To už na místě byla policejní hlídka z obvodního oddělení Cheb – město, která po prvotních úkonech muže vyzvala, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. To ale odmítl, a proto byl policisty eskortován na obvodní oddělení.

„Během převozu byl ale zajištěný muž velmi agresivní. Nejdříve měl policistům ve vozidle vulgárně nadávat a poté jim vyhrožovat. Následně se měl ohnat po policistovi, který seděl po jeho levém boku. Toho měl několikrát udeřit rukama, na kterých měl pouta. Dalším útokům policista zabránil pomocí donucovacích prostředků,“ upřesnil Jakub Kopřiva.

Na obvodním oddělení se pětadvacetiletý muž orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu podrobil. Tři dechové zkoušky ukázaly hodnoty 1,99, 1,72 a 1,84 promile. Zadržený muž byl také vyzván, aby se podrobil odběru biologického materiálu, to ale odmítl.