Prodávali pervitin i marihuanu

Až na deset let může jít za mříže dvaatřicetiletý muž, který prodával drogy. Na výběr měl pervitin a marihuanu. Teď už sedí za mřížemi. Zároveň chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání jednadvacetiletého muže z Františkových Lázní, kterého obvinili ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami.

Dvaatřicetiletý muž z Františkových Lázní měl v různých měsících od ledna roku 2014 do prosince roku 2018 distribuovat drogy na Chebsku. Jednat se mělo o marihuanu a pervitin. „Tyto dvě drogy měl pravidelně prodávat, nebo v některých případech poskytovat zdarma minimálně osmi osobám. Těm měl drogy obstarat i několikrát do měsíce. Například dvaatřicetileté ženě z Františkových Lázní měl pervitin prodat v rozmezí let 2014 až 2018 téměř ve sto případech,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Tohoto jednání se muž dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami pravomocně odsouzen okresním soudem v Chebu. V roce 2018 byl navíc v zahraničí za nedovolený dovoz omamných a psychotropních látek odsouzen k peněžitému trestu.

Kriminalisté tak zahájili trestní stíhání a dvaatřicetiletého muže obvinili ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Následně podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na deset let.

Dalším obviněným mužem je jednadvacetiletý muž z Františkových Lázní. „Ten si měl od ledna do září minulého roku převážně ve Františkových Lázních od zmiňovaného dvaatřicetiletého muže obstarávat drogu pervitin, kterou měl následně poskytovat dalším osobám. Drogu měl muž většinou prodávat, nebo ji poskytovat za jiné protislužby,“ doplnil mluvčí.

Jednadvacetiletý muž byl po provedených úkonech propuštěn ze zadržení a jeho trestní stíhání bude probíhat na svobodě. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.