V muzeu zazní skladby chebského rodáka Hynka Tomma

Valdštejnská obrazárna Muzea Cheb bude opět patřit hudbě. Tentokrát její prostor vyplní hlas chebského rodáka a zpěváka Hynka Tomma. Ten zde chystá koncert na počest své zesnulé maminky. Zazní zde jeho nejznámější písničky. Akce začne ve středu 26. prosince ve 14 hodin. Hostem bude klavírní sólistka Táňa Vaněčková Šafránková.

I když žije už několik let v Praze, do Chebu se zpěvák často vrací. 

„Pro mne je chebské náměstí a jeho Špalíček jedno z nejkrásnějších míst a myslím, že mu ani Praha nemůže konkurovat. Co se týče lidí, všeobecně bych nejraději volil ten střed, ani Prahu, ani Cheb. V Praze cítím větší bezohlednost, atmosféru nedůvěry, konkurence, sobeckosti. V Chebu se zase všichni až moc znají. Obecně lidi miluji a nemůžu být bez nich, ale někdy mně vadí, jak se chovají, ale to nic nemění na mém vztahu k nim. Často slýchám, že kdo má rád zvířata, má rád i lidi. Já bych s tím takto nesouhlasil. Obrátil bych to. Podle mého názoru jsou lidé vždy na prvním místě,“ řekl Hynek Tomm.

Zpěvák nyní chystá nové CD. Nový repertoár si průběžně připravuje. Na CD nespěchá. Novou desku chce představit až ve druhé půli roku 2019. 

Text a foto VID