Za alkohol nezaplatil, ostraze obchodu neunikl

Jedenapadesátiletý muž si v Chebu zadělal na pořádné problémy. V obchodě si tak dlouho prohlížel alkohol, až si měl jednu lahev strčit pod bundu. Pokladnou prošel bez placení. Bystrému oku pracovníka bezpečnostní služby však neunikl.

„Muž navštívil ve čtvrtek dne 20. prosince v odpoledních hodinách chebské nákupní centrum,“ informoval policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Několik minut si měl v obchodě prohlížet zboží a poté zamířit k regálům s alkoholem. Tam si měl vybrat jednu lahev, kterou ovšem neumístil do nákupního košíku, ale měl ji uschovat pod oblečení. Následně měl prodejnu opustit a za zboží v hodnotě 95 korun nezaplatit. Za pokladnou ho ale zastavil pracovník bezpečnostní služby, který okamžitě přivolal policejní hlídku,“ upřesnil. Policisté muže zadrželi a převezli na oddělení k dalším úkonům.

Chebští policisté muži již sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež a v případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta, jelikož byl za obdobný skutek v posledních třech letech již odsouzen.