Za použití toalety nechtěl zaplatit, obsluhu povalil na zem

Deset korun za použití veřejné toalety na mariánskolázeňské kolonádě se zdálo pravděpodobně hodně osmapadesátiletému cizinci. Odcházel bez zaplacení. To se nelíbilo muži, který se o záchody stará, a za cizincem vyběhl ven, tam schytal ránu do obličeje a ošetřit ho museli v nemocnici. Ušetřená desetikoruna tak vyjde neplatiče draho. Od policistů si již vyslechl podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a přečinu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu.

„V sobotu 15. prosince v odpoledních hodinách měl jako návštěvník kolonády v Mariánských Lázních využít zpoplatněné veřejné toalety, uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Když po něm obsluha požadovala zaplatit poplatek za použití toalet, měl odejít bez zaplacení. Následně za ním šel čtyřiačtyřicetiletý obsluhující ven a opět požadoval zaplacení zmíněného poplatku. Osmapadesátiletý cizinec mu měl podrazit nohy, zalehnout ho, několikrát naznačit úder pěstí a poté ho jednou pěstí udeřit do obličeje. Navíc mu měl prohledat kapsy u kalhot, vytáhnout klíče a drobné mince, které odhodil vedle na zem,“ upřesnila. Po napomenutí procházející ženou svého jednání zanechal.

„O chvíli později měl podezřelý čtyřiačtyřicetiletého muže opět slovně napadat, a když vyšla známá napadeného a snažila se incident zdokumentovat na mobil, strčil do ní tak, že upadla na zem,“ doplnila mluvčí.

Napadený muž vyhledal se svým zraněním lékařské ošetření v nemocnici. Ještě téhož dne policisté výtržníka zadrželi.