V Aši se bude lyžovat již před Vánoci

Lyžařské středisko Aš, které na vrchu Háj spravuje společnost Ašské lesy, s.r.o., zahájilo ve středu 19. prosince 2018 provoz sjezdovky č. 1. Dopřály to příznivé klimatické podmínky, které umožnily zasněžování. Svah teď zimním nadšencům nabízí půl metru technického i přírodního sněhu.

Foto: Ilustrační

„Zahájení sezóny začíná zasněžováním, což je pro mne obrovský stres, neboť je nutno rozhodnout o spuštění děl a sprch. Pokud se to povede, jsme slavní, a pokud ne a sníh roztaje, je to kritizováno. Teď není jediný meteorologický web, který nesleduji. Ale přes všechna rizika řízená shora jsem rozhodl, že zasněžíme. A doufám, že se to povede a návštěvníci budou spokojeni,“ řekl jednatel společnosti Jiří Červenka.

„V posledních dnech jsme na kopci byli prakticky ve dne v noci a nepřetržitě vyráběli sníh. Trochu se obáváme oteplení během Vánoc, ale doufáme, že to vydrží celé svátky,“ uvedl Marián Dobrovolný ze střediska v Aši s tím, že provoz začal ve středu ve 14 hodin. S lyžováním se počítá do večerních 20 hodin. A to včetně běžkařské tratě na vrchu Háj.

Jak bylo v již předchozí zprávě uvedeno, v případě zprovoznění jediné sjezdovky č. 1, zůstává ceník na úrovni předchozí sezony. Návštěvníci lyžařského areálu mohou využít tradičně půjčovny, servisu i Lyžařské školičky. Instruktoři vedou individuální hodiny, kdy se věnují vždy jednomu klientovi. Proto je vhodné rezervovat si termín předem. A to telefonicky na telefonním čísle 704 218 913, nebo přímo v pokladně ski areálu. Kurzy otevřou až následující den, tedy ve čtvrtek 20. prosince 2018.

Další podrobnosti najdete na webových stránkách společnosti Ašské lesy, v sekci Lyžařské středisko Aš, nebo na Facebooku: facebook.com/Asskelesy.

Pavla Sofilkaničová