Jezdil v luxusním autě, ale u benzínek neplatil

Až na dva roky do vězení může jít sedmačtyřicetiletý cizinec. Ten se svým luxusním autem tankoval po celém Chebsku, ale platit se mu nechtělo. V Hazlově nájezd fantoma benzínek skončil, přijeli si pro něho policisté.

„Sedmačtyřicetiletý cizinec měl od října do prosince letošního roku tankovat na čerpacích stanicích po celém Chebsku, ale za pohonné hmoty zřejmě už nechtěl platit, protože vždy po natankování okamžitě odjel,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Osudnou se mu stala ve středu 12. prosince v dopoledních hodinách benzina v Hazlově, kde ho poznala všímavá zaměstnankyně čerpací stanice, která věděla, že ho policisté hledají, a okamžitě tak hlídku přivolala. Během několika málo minut se na místo dostavili policisté z obvodního oddělení Františkovy Lázně, kteří cizince zadrželi a převezli na oddělení k dalším úkonům,“ doplnil.

Šetřením policistů bylo zjištěno, že cizinec měl bez placení odjet hned třináctkrát a čerpacím stanicím tak měl způsobit škodu téměř 12 tisíc korun. Po provedených úkonech zahájili chebští kriminalisté trestní stíhání sedmačtyřicetiletého cizince, kterého obvinili z krádeže. Kriminalisté také podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu vzetí do vazby, který jej ale neakceptoval.