V pátek hasiči zachraňovali muže, který spadl do šachty. V neděli vyjížděli k nehodě u Vřesové

Ze sedmimetrové šachty ve Staré Vodě zachraňovali hasiči zraněného muže. Záchranáři rozhodli o leteckém transportu do nemocnice. V neděli vyjížděli k dopravní nehodě nedaleko VřesovéHasiči vyproštění ze šachty a nehoda 2

„Lezecké skupiny hasičů ze stanic Mariánské Lázně a Cheb vyjížděly v pátek dopoledne k záchraně muže, který spadl do kanalizační šachty ve Staré Vodě na Mariánskolázeňsku,“ uvedl mluvčí HZS Karlovarského kraje Martin Kasal. „Se zlomenou nohou zůstal v sedmimetrové hloubce v úzké šachtě. Hasiči použili lezeckou techniku pro záchranu zraněného z hloubky. Na povrchu si muže převzala záchranná služba, která následně rozhodla o leteckém transportu,“ sdělil.

Poblíž místa události tak hasiči připravili prostor pro přistání záchranářského vrtulníku. V letošním roce se jedná o osmý případ, kdy hasiči prováděli záchranu člověka či zvířete z hloubky. „Ve 26 případech pak prováděli záchranu osoby nebo zvířete z výšky a v 7 případech záchranu osoby nebo zvířete zasypané či zavalené,“ upřesnil mluvčí.

Zasahující jednotky: HZS Mariánské Lázně (CAS 20 Scania), HZS Cheb (UA Ford Transit)Hasiči vyproštění ze šachty a nehoda 1

V neděli 7. října před pátou hodinou ráno vyjížděli hasiči k dopravní nehodě auta, které skončilo mimo komunikaci. Nehoda se stala na silnici ze Staré Chodovské směrem na Vřesovou. Po nehodě zůstal ve vozidle zraněný řidič, hasiči museli muže vyprostit, poté si jej převzala záchranná služba.

Zdroj: HZS Karlovarského kraje