Policisté hledají muže, který demoloval hotel

Přibližně půl milionovou škodu způsobil zatím neznámý muž v jednom z karlovarských hotelů. Dle popisu hostů, a jak je patrné z videa, by se mělo jednat o muže přibližně 180 centimetrů vysoké průměrné postavy, s hnědými vlasy. Podle svědků měl výtržník mluvit rusky. V případě jakýchkoliv informací k hledanému muži volejte na linku 158 nebo se obraťte na nejbližší policejní služebnu.Hotel K. Vary

„V sobotu 11. srpna 2018 v brzkých ranních hodinách měl poškodit v přízemí hotelu ve vstupní hale secesní dvoukřídlé dveře, u kterých rozbil skleněné výplně a dřevěné příčky mezi těmito výplněmi,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. „Dále ve vstupní hale odmotal požární hadici, pustil vodu z hydrantu a stříkal vodu všude kolem sebe, čímž halu vytopil, neboť vodu po odchodu do vyšších pater hotelu nezastavil. V prvním patře poškodil dřevěný samostatně stojící věšák na oblečení, který rozlomil na dvě části. Následně se měl pokusit vniknout do jednoho z hotelových pokojů, ve kterém byla ubytovaná 70letá cizinka. Po ní požadoval otevření pokoje, a když žena odmítla, začal kopat do dveří a uzamčené dveře vyrazil. Žena mu řekla, že zavolá policii a on z místa odešel. Dle informací měl být výtržník zřejmě pod vlivem návykových látek,“ upřesnila mluvčí.

Majitel odhadl škodu na částku kolem půl milionu korun, a to nejen na poškození majetku, ale i na ušlém zisku v době oprav.