Rodiče týrali tříleté dítě

Až na pět let mohou jít za mříže rodiče, kteří týrali bezmála dva roky dnes už tříletého chlapečka. Oba si již od sokolovských policistů převzali obvinění z týrání svěřené osoby a ohrožování výchovy dítěte.

Neuvěřitelné věci musel zažívat po skoro dva roky malý chlapec od vlastních rodičů. Nebýt všímavých sousedů, mohl případ pravděpodobně dopadnout špatně.

„Oba obvinění měli nejméně od října roku 2016 až do poloviny srpna letošního roku úmyslně neposkytovat nezletilému tříletému synovi vhodné podmínky k životu a adekvátní péči,“ sdělila policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Chlapce měli úmyslně izolovat od okolí, bez možnosti stýkat se s rodinou nebo vycházet ven. Dále ho měli úmyslně nechávat samotného v uzamčeném pokoji bez jídla nebo možnosti jít na toaletu. Byt měli navíc opakovaně opouštět a nechávat ho v něm bez dozoru pouze se psem. Situace se stala neúnosnou v polovině srpna, kdy byla do domu na oznámení přivolána policejní hlídka s tím, že se v uzamčeném bytě již několik hodin nachází sám jen se psem malý plačící chlapec,“ doplnila mluvčí.

 Pak už události nabraly spád. Po opakovaném marném zkontaktování rodičů dítěte ze strany policistů přistoupili následně k provedení vstupu do obydlí. V dětském pokoji našli značně zanedbaného chlapce s modřinami po celém těle. Chlapečka nechali převést do nemocnice k vyšetření.