Chuťové buňky návštěvníků festivalu Delikátních chutí si přišly na své

O uplynulé neděli se sjeli gurmáni do Mariánských Lázní. Na hlavní kolonádě ochutnali lahůdky z různých koutů světa. Přítomní mohli na prvním ročníku festivalu Delikátních chutí vyzkoušet tradiční jídla například z Indie, Číny, Ruska, Francie, Itálie i Mexika. Zážitkem byla pro přítomné nejen možnost dobroty ochutnat, ale i možnost vidět jejich přípravu.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4443564Chuťové buňky návštěvníků festivalu Delikátních chutí si přišly na své

Pilotní projekt měl za cíl přilákat špičkové prodejce skvělých pokrmů a tím to umožnit obyvatelům a i návštěvníkům lázeňského města okusit příjemnou atmosféru pouličního prodeje světových pokrmů a nápojů. „Sortiment, který jsem vybírala, byl sestaven tak, aby byl co nejpestřejší a tím podtrhl svěží atmosféru léta ve městě. Všichni provozovatelé stánků, kteří nabízeli lahůdky, jsou profesionálové, kteří svůj sortiment mají založen na originálním nápadu,“ uvedla organizátorka akce Eva Korejsová (Dobré jídlo světa).

Pro přítomné byla připravena opravdu pestrá nabídka dobrot. Provozovatelé si pro návštěvníky nachystali opravdové lahůdky jako třeba pravou francouzskou bujabézu, krevety na grilu, ústřice na ledu, ale i pochoutky z čerstvých ryb. Tuhle nabídku přivezl do Mariánských Lázní Jiří Fanta a jeho Fantova rybárna z Holešovic. Pražští kuchaři z Tamarind tree přijeli s nabídkou čerstvých čínských knedlíčků Dim Sum, které se v Číně jedí v jakékoliv denní době – k snídani, obědu i k večeři. Ruskou kuchyni prezentovala pražská Pelměňárna, která nabízela pravé sibiřské pelmeně, ale i další na slano i na sladko. Milovníci indické kuchyně si také přišli na své. V nabídce byl třeba nefalšovaný indický dhál, polévka z pečených rajčat, čokoládové i tvarohové koláče. Pro obdivovatele pikantní kuchyně byl připravený mexické guacamole. Jaký by to byl festival, kdyby v nabídce chybělo zastoupení italské kuchyně. U jejich stánku si mohli labužníci pochutnat na různých druzích grilovaných mas.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4443564Chuťové buňky návštěvníků festivalu Delikátních chutí si přišly na své

Také o žíznivé bylo postaráno. Zájemci mohli vybírat z nabídky teplých i studených nápojů, nealkoholických i těch s alkoholem a piva z malého pivovaru. Tečkou za skvělým jídlem byla nabídka různých druhů kávy z kavárny Orient Coffe. A také makronek řady chutí. Tuhle dobrotu přivezla na kolonádu pražská firma NosMacarons. Na výběr měli návštěvníci z tradičních surovin jako například kakao, vanilka, pistácie, ale ochutnat mohli i levandulové, z pekanových ořechů a třeba také borůvkové.

Ten, kdo akci nestihl, bude mít další možnost v neděli 23. září.