V Chebu proběhl triatlonový kemp pod vedením vicemistra světa Petra Soukupa

Čtyřdenní triatlonový kemp v chebské Papírně prověřil kondičku sportovců z různých částí republiky. Největší zastoupení měli členové místního klubu USK Akademik. Sportovci si pod vedení vicemistra světa v triatlonu Petra Soukupa trénovali a vylepšovali plavání, běh a jízdu na kole.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4272335V Chebu proběhl triatlonový kemp pod vedením vicemistra světa Petra Soukupa

Ve čtvrtek na úvod proběhlo seznámení s trenérem, fyzioterapeutem a úspěšným závodníkem v jedné osobě Petrem Soukupem. Trenér s přítomnými pohovořil o krásách a úskalích triatlonu, kde vycházel především ze svých vlastních zkušeností. Velmi podrobně přiblížil závod z minulého roku na Havaji, kde se každoročně koná mistrovství světa v dlouhém triatlonu Ironman (3,8 km plavání, 180 km kolo, 42 km běh) a kde obsadil ve své věkové kategorii skvělé druhé místo.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4272335V Chebu proběhl triatlonový kemp pod vedením vicemistra světa Petra Soukupa

„Aktivní program kempu začal v pátek ráno v chebském bazénu, kde nás Petr natočil pro následný video rozbor. Ukázal a doporučil cvičení pro zlepšení plaveckých technik,“ vysvětlila členka USK Akademik Světlana Keslová. „Odpoledne jsme se věnovali cyklistice, správnému obouvání, nasedání na kolo a dalším užitečným věcem pod názvem – jak neztrácet zbytečně čas v depu. Večer přišlo posezení a rozbory nad plaveckou částí, kde si myslím, že si všichni odnesli užitečné rady a informace. V sobotu jsme se dopoledne přemístili na atletický stadion, kde opět začalo nahrávání pro rozbor tentokrát běžeckého stylu. Celá sobota se nesla ve znamení krásného počasí a proto i odpolední program, který byl naplánovaný do tělocvičny, jsme raději opět zvolili venkovní prostory krajinné výstavy,“ řekla.

Pro všechny sportovce je velmi důležité protahování po výkonu – odborně nazvané kompenzační cvičení. Všichni sportovci, tak zjistili, kde mají rezervy a co více dělat pro tělesný rozvoj.

Neděle, poslední den kempu byla zakončením celé akce. Na rozloučenou se účastníci ještě lehce proběhli na Zelenou horu.

Celkově tři velmi aktivní a různorodé dny byly dost náročné, ale skvělá nálada a atmosféra provázela celý kemp.

„Petr Soukup slíbil, že jeho návštěva nebyla rozhodně poslední a již plánujeme další spolupráci,“ uvedla Světlana Keslová.

Bc. Petr Soukup – osobní a kondiční trenér

Mezi jeho  nejcenější tituly patří: vícemist světa, dvojnásobný mistr Evropy a několikanásobný Mistr ČR v duatlonu, silničním a terénním triatlonu.