Básnířka Alenka Vávrová představí své hosty v chebské knihovně

Spisovatelka Alenka Vávrová je nejen úspěšnou spisovatelkou, ale také výbornou organizátorkou nejrůznějších společenských akcí. Jedna taková je připravena pro milovníky hezké literatury a zajímavé hudby již na čtvrtek 22. února od 18.15 hodin v chebské knihovně.Alenka-Vávrová-na-web

Není to tak dlouho, kdy při nevšedním večeru uvedla básnířka například písničkáře Jiřího Dědečka nebo Vladimíra Babniče. Ze spisovatelů  to byli Alois Marhoul a Václav Gruber. Na křest spisovatelčiny knihy přijela z Brna Sylva Lauerová nebo část pěveckého sboru Gymnázia v Chebu, která pod vedením profesorky Marie Opekarové nacvičila Vávrové píseň Holka Klučičí, kterou zhudebnil Jiří Baier. Tato píseň je ověnčena vavříny. Získala prvenství v celostátní soutěži pěveckých sborů a často zněl ten řízný dětský rokenrol v rozhlase.

S Alenou Vávrovou nikdy není nouze o překvapení, Sojku z nebe utrženou přišla pokřtít pátá třída učitelky Kamily Daňkové ze 6.ZŠ, která obdivuhodně ztvárnila lidovou píseň o sojce, ale také další náročné texty z křtěné sbírky. Z hudebníků se představili i sóloví klarinetisté, saxofonista a zajímavé kapely – Jardys Band a Blues rock band GOOD TIME se zpěvačkou Alenou Nídlovou.

Příjemné překvapení čeká na přítomné i tentokrát, autorka bude číst z nevydané sbírky MEA VETUS VIA. Na večeru básnířka představí prozaičku z německého Hofu, Sabine Dittrich a její románovou prvotinu Potomci mlčení, ve které se zabývá velmi ožehavým tématem – o Češích a Němcích, jejich minulosti i současnosti… Kniha byla pokřtěna na loňském festivalu Literární Františkovy Lázně.