Lektorem workshopu v chebské Papírně bude světoznámý fotograf Rober Vano

Workshopy nejen s amatérskými fotografy pořádá Robert Vano často a rád. Velmi si oblíbil také Chebsko. Fotografové z našeho regionu se jich pravidelně zúčastňují v poměrně hojném počtu bez ohledu na kilometry, které za oblíbeným fotografem ujedou. Tentokrát budou mít místní, ale i ti ze vzdálenějších míst, možnost zúčastnit se březnového workshopu v krásných prostorách chebské Papírny se světoznámým fotografem.  Zbývají už jen poslední volná místa.Vano a Parmová na web

Foto:Umělecká agentura Oliveart, Romana Parmová

Robert Vano rád předává svoje zkušenosti nadšeným fotografům, které zasvěcuje do tajů tohoto umění. Na kurzy se hlásí zájemci všech věkových kategorií, od úplných začátečníků po pokročilé, a každý na kurz přichází s jinými ambicemi. Někdo chce nastavit foťák, jiný vědět, jak pracovat se světlem, někdo už má nachystané dotazy dopředu. Fotografovou pravou rukou je manažerka Romana Parmová, která s umělcem spolupracuje už více než osm let. Právě s ní si Živé Chebsko povídalo o připravované akci.

Proč se workshop koná právě v Chebu?

Tak nějak mezi řečí při posledním setkání Robert vyřkl větu: což takhle udělat náš workshop v Chebu, protože plno fotografů z Chebu za námi jezdí po celé republice přes „Tatry Fafry“.

Začala jsem proto pátrat po pěkném prostředí v Chebu, oslovila jsem i senzační amatérskou fotografku Romanu Heřmanovou, která sama workshop Roberta navštívila a poslala mi odkaz na Papírnu a bylo to. Moc jí za to děkuji, jsou to úžasné prostory. Druhý den jsem Papírnu navštívila a žasla jsem, to je přesně ono!!! Úplně zde vidím téma Portrét a akt. A bylo domluveno s paní majitelkou.

Robert Vano je považován více za fotografa mužů, ale na kurzech často převládají ženské posluchačky i modelky. Ale o workshop mají zájem rozliční lidé, úplně jiných zájmů, povolání a snad vládne na workshopech otevřená a neformální atmosféra.

Jaký je zájem o workshopy?

O workshopy s Robertem je zájem snad všude, jenom je těžké uhádnout téma – někde chtějí akt, portrét či zátiší… Někde je takový zájem, jako například právě v Chebu, že „musíme dodat“ více modelů, fotí se modelky profesionálky i amatérky, modelové i manželské páry.

Ten, kdo by se nějakých důvodů nemohl zúčastnit chystaného workshopu, bude mít možnost s nejbližší době s Robertem Vanem setkat?

S Robertem Vanem podnikáme workshopy po celé republice, chystáme se také na Slovensko. Připravuji přednášky na školách, besedy či setkání s knihou Memories.

Letos slaví světoznámý fotograf Robert Vano životní jubileum! Právě k tomuto jeho životnímu výročí připravujeme velké překvapení, které by mělo být odtajněno na workshopu na statku Bernard na Sokolovsku na počátku května.

Workshop v Chebu se koná 10.3.2018 od 10 hod do 18 hod, v Papírně Cheb, fotit se bude v ateliéru v podkroví, na schodech, venku či na pokojích. Téma je Portrét a akt.

Koukněte na odkaz www.facebook.com/workshopRobertVano/

Informace o workshopu: tel. 603 201 052, info@olive-art.cz

Co se připravuje:

workshop na Horním hradě, 20. – 21.4.2018 , zátiší a akt

workshop statek Bernard , 4.  – 6. 5. 2018 , portrét a akt

Fotoden a workshop v Kadani , 9. – 10. 8. 2018