Přišli na návštěvu ke známému, odešli i s jeho věcmi

Host do domu, hůl do ruky. To si asi říká okradený muž, který si do svého bytu pozval tři známé. Po dvou návštěvách byl chudší o peníze v hotovosti i na kartě a notebook. Povedený trojlístek si v případě odsouzení může odsedět za mřížemi od dvou do tří let.IMG_8871-Policie-na-stránky

Chebští policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže šestadvacetileté ženě a sedmadvacetiletému muži. Ten si společně s dalším, devětapadesátiletým komplicem, vyslechl podezření ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku ve formě spolupachatelství.

„Sedmadvacetiletý muž se ženou šli do bytu svého známého, kde při svém odchodu zmíněná žena odcizila finanční hotovost ve výši přes 30 tisíc korun,“ uvedl policejní mluvčí Michal Žáček. „Žena přišla do domu poškozeného ještě následující den, kde mu pro změnu odcizila notebook. Právě v tento den přišel k poškozenému také zmíněný sedmadvacetiletý muž. Ten v domě odcizil z peněženky platební kartu a z domu následně odešel. Vzhledem k tomu, že muž neznal PIN kód karty, požádal svého známého, aby mu poradil, jak získat z tohoto odcizeného platebního prostředku nějaké peníze. Protože byla karta bezkontaktní, oba muži navštívili několik čerpacích stanic na Chebsku a za zboží platili bezkontaktně, přičemž nakupovali způsobem, aby částka nepřesáhla 500 korun a nemuseli tak zadávat PIN kód. Kartou dokázali nakoupit zboží za více než 3 tisíce korun. Na všechny tři osoby přišli policisté z Chebu díky provedenému prověřování a velmi dobré místní a osobní znalosti,“ informoval mluvčí.

Žena i sedmadvacetiletý muž se navíc krádeže nedopustili poprvé. Již v minulosti byli pravomocným rozsudkem za takový přečin odsouzeni.