Před Vánocemi vykradl zlatnictví ve Františkových Lázních. Už sedí ve vězení

Je mu šestadvacet a už toho stihl hodně. Ukradl auto, motorku a dva dny před Vánocemi vykradl zlatnictví ve Františkových Lázních. Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby.  Řízení o uvalení vazby u soudu nakonec neproběhlo, jelikož na obviněného muže byl vydán Okresním soudem v Sokolově příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody za jinou trestnou činnost. Policisté tedy muže následně eskortovali rovnou do věznice. Pokud ho soud uzná vinným, posedí si za mřížemi až po dobu dvanácti let.policie ilustrační

Vrchní komisař z Odboru obecné kriminality Karlovarského kraje zahájil trestní stíhání šestadvacetiletého muže z Chebu, který byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež a z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

„Dne 22. prosince 2017 v odpoledních hodinách došlo ve Františkových Lázních k loupežnému přepadení zlatnictví,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí. Neznámý maskovaný pachatel vstoupil do prodejny a přistoupil k prodejnímu pultu, kde začal zastrašovat pohyby rukou, ve které držel zbraň, 60 letou majitelku prodejny. Ta pachatele chtěla židlí vyhnat z prodejny, což se jí však nepodařilo a při potyčce jí židli vyrazil z rukou a rozbil s ní sklo na prodejním pultu. Pachatel odcizil několik plat se šperky v hodnotě přesahující půl milionu korun,“ informovala. Následně s odcizenými šperky z prodejny utekl ke svému vozidlu a z místa odjel, přestože měl zákaz řízení všech motorových vozidel.

Šestadvacetiletý muž však není v oboru krádeží žádným nováčkem. V červnu minulého roku spolu s mladším komplicem vnikli do garáže v Chebu, ze které odcizili osobní vozidlo značky Kia a motocykl značky Cagiva. S sebou vzali také bednu s nářadím a plechovou šatní skříň. Svým jednáním způsobili škodu necelých 20 tisíc korun. Jednadvacetiletý muž si také vyslechl obvinění od Chebských policistů a je vyšetřován na svobodě.

„V říjnu 2017 muž při návštěvě v Chebu odcizil u devětačtyřicetiletého muže klíčky od jeho osobního vozidla bez jeho vědomí a souhlasu. S vozidlem poté odjel, užíval ho a poté i prodal muži ze Sokolovska. Škoda na odcizeném vozidle je odhadnuta na 5 000 korun,“ vysvětlil policejní mluvčí Daniel Dvořák.