Měl v sobě tři promile, s autem naboural do stromu

K nehodě nedaleko Valů byli ve středu večer přivoláni policisté. Řidič narazil do stromu a po dechové zkoušce bylo jasno. Přístroj naměřil více jak tři promile. Šofér teď bude chodit nějakou dobu pěšky, zaplatí pokutu, a pokud ho soud uzná vinným, může za mřížemi strávit až tři roky.OLYMPUS-DIGITAL-CAMERA

„K dopravní nehodě mělo dojít tím, že sedmatřicetiletý řidič vyjel s vozidlem vpravo mimo pozemní komunikaci a následně narazil pravou částí vozidla do stromu,“ vysvětlil policejní mluvčí Daniel Dvořák. „Po příjezdu policejní hlídky z Mariánských Lázní byla u řidiče provedena orientační dechová zkouška. Policisty byla naměřena hodnota 3,31 promile alkoholu v dechu a opakovanou zkouškou shodná hodnota. Řidič se policistům na místě k požití alkoholu před jízdou doznal,“ doplnil mluvčí. Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo a škoda vzniklá dopravní nehodou nepřevyšuje 15 000 korun.

Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a po výzvě se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve.