Doručovatelku okradl o sedmdesát tisíc

Těsně před Vánoci okradl zloděj doručovatelku o 70 tisíc korun. Dlouho ale policistům neutíkal. I přes to však stačil peníze naházet do automatu. Za to si může posedět ve vězení až na dobu tří let.Policie-maláIMG_8874

„Ve středu 20. prosince v Habartově v ulici 1. Máje měl přistoupit k zaparkovanému vozidlu Ford Tranzit pětadvacetiletý muž,“ uvedla Kateřina Böhmová, policejní mluvčí. „Řidička vozidla právě zajišťovala doručení zásilky zákazníkovi. Muž využil situace a než se řidička zásilkové služby stihla natáhnout pro peněženku, kterou měla odloženou na sedadle spolujezdce, podezřelý muž otevřel levé přední dveře a kasírtašku odcizil,“ sdělila. Podezřelý z místa utekl i s peněženkou, ve které bylo přes 70 000 Kč.

„Díky popisu a informacím od poškozené, začali habartovští policisté po muži pátrat. Netrvalo to dlouho a zjistili totožnost muže, kterého se jim podařilo následují den zadržet. Pětadvacetiletý muž se k činu doznal a uvedl, že odcizenou částku naházel do výherních automatů,“ doplnila mluvčí. Sokolovští kriminalisté mu dne 21. 12. sdělili podezření z přečinu krádeže.

Podezřelý se činu dopustil i přesto, že byl Okresním soudem v Sokolově v roce 2015 za pokračující přečin krádeže odsouzen. V případě odsouzení mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.