Při požáru bytu zemřeli dva lidé

K požáru bytu v pětipatrovém panelovém domě vyjížděli v noci z pátku na sobotu hasiči v Horním Slavkově na Sokolovsku. Hořelo vybavení bytu ve čtvrtém patře. Událost si bohužel vyžádala i dva lidské životy.Hasiči Slavkov 1

„První jednotka hasičů na místě musela násilně otevřít dveře bytu, uvnitř pak hasiči nalezli dvě osoby,“ uvedl Martin Kasal, mluvčí HZS Karlovarského kraje. Okamžitě zahájili oživovací pokusy, bohužel bez úspěchu, přivolaný lékař konstatoval smrt u obou osob,“ informoval.

Oheň se nerozšířil mimo zasažený byt, pod kontrolu tak požár dostali během půlhodiny od příjezdu na místo. Kvůli kouři z požáru evakuovali hasiči 26 osob z celého vchodu panelového domu, připravený pro ně byl evakuační autobus.

„Na místě události požáru věc vyšetřují sokolovští kriminalisté ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího šetření a též se zjišťuje výše škody. Celá věc je na samém začátku vyšetřování,“ sdělil policejní mluvčí Daniel Dvořák.

Na místě zasahovalo celkem osm zásahových aut včetně výškové techniky. Evakuovaní obyvatelé se v ranních hodinách mohli vrátit zpět do svých bytů. Příčina požáru a výše škody je v šetření.