Cheb má po sedmi měsících nového starostu. Už třetího za toto volební období 

Čtvrteční rokování zastupitelů Chebu přineslo hned několik „překvapení“. Zlomovým bodem se stalo jednání o rozpočtu na příští rok. Kromě opozice jej rozpočet totiž kritizovali i někteří členové koalice z řad ANO 2011. Nejen, že rozpočet nakonec nebyl schválen a město tak musí  fungovat v rozpočtovém provizoriu, ale k tomu navíc došlo k výměně části vedení města. Byl odvolán starosta Antonín Jalovec (Volba pro město) a místostarostka Gabriela Licková (Koalice pro Cheb a Svobodní). Tím došlo i k rozpadu současné koalice, kterou od května tvořilo ANO 2011, Volba pro město, Svobodní a Koalice pro Cheb. Tu nahradila koalice ANO 2011, ČSSD, ODS s tichou podporou KSČM. Zastupitelé si také hned odhlasovali nové vedení. V  čele města tak od čtvrtka je současný místostarosta Zdeněk Hrkal (ANO 2011), prvním místostarostou se stal Michal Pospíšil (ODS) a druhou místostarostkou je Eva Horná (ČSSD). Jalovec

 Jména nových členů vedení města ale pro řadu lidí zas tak velkým překvapením nebyla a v kuloárech se hovořilo také o tom, že odvolání současného vedení dojde pod záminkou neschválení rozpočtu na příští rok. A tak se i stalo, opozice a někteří zastupitelé za ANO 2011 opravdu rozpočet kritizovali. Zbylí členové koalice proto začali naznačovat, že jsou „problémy“ rozpočtu pouze zástupné. Téma pak naplno otevřel Václav Jakl ze Svobodných.
Výsledky hlasování pro odvolání starosty Jalovceodvolání Jalovec
„Své představy o rozpočtu má koalice,ale i opozice. Jejich názory se možná liší, což je i logické. Mám obavy, že nechválení rozpočtu má být jen zástupným problémem pro odvolání pana starosty Jalovce a paní místostarostky Lickové. Dlouze diskutujeme, ale to podstatné nikdo nezmínil,“ řekl a na rovinu se koaličních partnerů z ANO 2011 zeptal, zda mohou vyvrátit informaci, že se má stát starostou Zdeněk Hrkal, místostarostou Michal Pospíšil a místostarostkou Eva Horná. V reakci na tuto otázku požádal Zdeněk Hrkal o přestávku zastupitelského klubu. Poté oznámil, že budou s kolegy hlasovat pro nedůvěru vedení města, pokud nebude schválen rozpočet města. To však vyvolalo mezi ostatními koaličními zastupitely údiv. „Jako radní jsem se zúčastnil všech jednání o rozpočtu a ze strany hnutí ANO nedošlo k žádnému zásadnímu rozporování rozpočtu,“ řekl Ilja Horník.
I přes tuto skutečnost část koaličních partnerů z ANO 2011 rozpočet nepodpořila, a tak nebyl schválen. Minimálně do března tak bude město fungovat v rozpočtovém provizoriu. Po pouhých sedmi měsících tak skončila i současná koalice, protože se část zastupitelů za ANO 2011 připojila k hlasování za odvolání starosty a místostarostky. Podle Miroslava Plevného tak došlo k porušení koaliční smlouvy, protože členové hnutí se svými koaličními partnery neřešili, že se jim něco nelíbí. „Hnutí nedodržuje dohody, které samo učinilo,“ řekl s tím, že je opět původce rozpadu koalice.
Výsledky pro odvolání místostarostky Lickové
Ovolání Licková
Zastupitelé pak v tajné volbě hlasovali o novém vedení města. Novým starostou byl zvolen současný místostarosta Zdeněk Hrkal (ANO 2011). Na sociálních sítích se ale lidé podivovali, že před svým zvolením Hrkal neodstoupil – nebo nebyl odvolán – z postu místostarosty, ale byl hned zvolen starostou. Prvním místostarostou pak byl zvolen Michal Pospíšil a druhou místostarostkou Eva Horná. Volba pro město, Koalice pro Cheb a Svobodní se volby nezúčastnili, všichni kandidáti tak dostali 19 hlasů. Novou koalici, kterou tvoří ANO 2011, ČSSD a ODS, tak podporuje také KSČM.