Senior z Mariánských Lázní nebyl jedinou obětí zloděje

Případ málem okradeného seniora z Mariánských Lázní má pokračování. Zloděj ho chtěl v létě připravit o několik set tisíc korun známou fintou – zavolal mu jako jeho vnuk, který prý pro peníze pošle kamaráda.  Bystrý muž z Mariánských Lázní si to však u svých příbuzných ověřil, a tak mohli policisté chytit podvodníka přímo při činu. Jak se nyní ukázalo, u ženy z Liberce zloděj uspěl, připravil ji o sto tisíc korun.IMG_8871-Policie-na-stránky

Policisté z Územního odboru Cheb rozšířili trestní stíhání osmadvacetiletého muže o další skutek, kterého se cizinec dopustil v srpnu roku 2017 v odpoledních hodinách v Liberci,“ potvrdil policejní mluvčí Daniel Dvořák. Zloděj ženě zavolal a představil se jako její vnuk. Řekl jí, že chce rodičům koupit dům a potřeboval by si od ní půjčit 421 000 korun. „Dotázal se, zda má seniorka peníze doma. Ta uvedla, že má doma 100 000 korun, ty dala do obálky a poté je muži předla před jejím bydlištěm. Ten si je převzal, poté co se představil jako kamarád jejího vnuka,“ popsal mluvčí.

O srpnovém případu z Mariánských Lázní jsme psali zde.

Jak se nenechat napálit podvodníky?

  • Nedůvěřujte neznámým lidem!
  • Nikoho cizího nepouštějte do svého bytu – i když vás ujišťuje, že vám jde vrátit přeplatek za elektriku či plyn nebo jenom zkontrolovat smlouvu. Také může tvrdit, že vám teče voda v bytě, že jste vytopili souseda apod.
  • Nebuďte důvěřiví ani k různým podomním prodejcům – Nekupujte ani neuzavírejte žádné smlouvy hned bez podrobného přečtení.
  • Nepodléhejte vidině snadného zbohatnutí – výhra v loterii, zdánlivě levné zboží.
  • Buďte opatrní, nerozměňujte peníze cizím lidem!
  • Nesvěřujte osobám, které neznáte své peníze – a to ani ve chvíli, kdy vás někdo ujišťuje, že zná dobře vás i vaši rodinu nebo vám telefonuje a představuje se jako váš vnuk, syn … Poraďte se s nejbližšími, než dáte peníze člověku, který od vás žádá peněžní „pomoc“
  • Ověřte si informace, které vám cizí osoba říká, zavolejte příbuzným nebo se obraťte přímo na policii.