V Nové Vsi obdivovali návštěvníci středověká řemesla

O uplynulém víkendu bylo v Nové Vsi živo. Konal se zde předvánoční jarmark – řemesla na statku. Pro přítomné byl připravený pestrý program, ze kterého si každý vybral. Zájemci mohli nahlédnout pod ruce šikovným řemeslníkům.

Více ve fotogalerii zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3922234V Nové Vsi obdivovali návštěvníci středověká řemesla

Svůj um přijela předvést například tkadlena, která s sebou přivezla plstěné věci jako například čepice, tašky i rukavice. Také předvedla tkaní na karetkách – a další zajímavé techniky. Práci s vlnou a vlněnou přízí předvedly také členky skupiny Burnnakr, která se zabývá životním stylem raného středověku. Své výrobky návštěvníkům ukázali členové Hirotarovy dílny, kteří předváděli zpracování kůže, dřeva a barevných kovů. Až ze Znojma přijel na akci řezbář Gortek, který se zabývá vyřezáváním ze dřeva, kostí i parohoviny.

O hudební doprovod se postarala skupina Subulcus  s rozličnou hudbou časů starých a písněmi chátry středověké. Přehlídku středověkých tanců zajistila taneční skupina Mariane.

Také o hladové žaludky bylo postaráno. Jídla podle receptů z 15. – 17. století mohli příchozí nejen ochutnat, ale také vidět jejich přípravu.

A domácí řemeslníci Arrigos si připravili nabídku výrobků, které ocenili nejen ti, kteří se věnují šermu, historickému táboření nebo hrám na indiány.

Více ve fotogalerii zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3922234V Nové Vsi obdivovali návštěvníci středověká řemesla