Napřed se opil, pak boural a ještě napadl policistu

Během pár dnů řešili policisté další případ opilého řidiče. Tentokrát vyjížděli muži zákona k nehodě osobního auta. Jeho řidič byl opilý a ještě napadl policistu. Dechová zkouška ukázala u šoféra hodnotu větší než dvě promile alkoholu. Teď mu hrozí v případě odsouzení až čtyřletý trest v některém z nápravných zařízení.nehoda Opilec 1

Policisté z Územního odboru Cheb zahájili trestní stíhání třiačtyřicetiletého muže jako obviněného ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a násilí proti úřední osobě.

Trestného činu se měl muž dopustit tím, že v úterý 27. listopadu ve večerních hodinách řídil vozidlo ve směru od Poutnova, kde v křižovatce havaroval.  Přední částí vozu narazil do stromu. „V průběhu šetření dopravní nehody muž v podnapilém stavu napadl policistu ve služebním stejnokroji,“ vysvětlil policejní mluvčí Daniel Dvořák. „Muž policistu začal slovně urážet, poté ho chytil oběma rukama za balistickou vestu a začal s ním cloumat ze strany na stranu, následně se rukou napřáhl a chtěl policistu udeřit do horní části těla. Naštěstí se útočícímu muži nepodařilo čin dokonat, protože mu v činu policisté zabránili a muže zadrželi,“ uvedl.

Policisté u muže provedli dechovou zkouškou, kterou zjistili přítomnost alkoholu v dechu. První dechovou zkouškou byla naměřena hodnota 2,16 promile alkoholu, opakovanou dechovou zkouškou 2,13 promile alkoholu.

„Zadržený muž byl policisty umístěn do policejní cely. Následující den podali policisté podnět státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby,“ doplnil mluvčí.nehoda opilec 2