V německém Bad Ems jednají starostové o nominacích UNESCO

V německém lázeňském městě Bad Ems právě jednají starostové o nominaci UNESCO. Také Františkovy Lázně tam mají svého zástupce, kterým je starosta Jan Kuchař. Na dvoudenním zasedání se jedná například o rozpočtu na příští rok, ale také o propagaci značky Great Spas of Europe a hlavně o termínech odevzdání kompletní nominační dokumentace do Paříže. Jednání se zúčastnili za českou stranu například také Vojtěch Franta za Mariánské Lázně a Petr Kulhánek s Jiřím Klsákem za Karlovy Vary.bad Elm 3

Foto: Archiv organizátorů

„Jsem rád, že na každém pracovním setkání starostů, které se koná vždy v jiném lázeňském městě, probíhá i veřejné představení projektu Great Spas of Europe. S každým setkáním stoupá zájem obyvatel jednotlivých měst o tuto nominaci a ti evidentně vnímají důležitost tohoto projektu pro svá města,“ vysvětlil františkolázeňský starosta Jan Kuchař.

O zápis na seznam UNESCO usilují města Bad Ems, Bad Kissingen, Baden-Baden, Baden u Vídně, Bath, Františkovy Lázně, Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Montecatini Terme, Spa a Vichy.