Najížděl na celníky, ale spravedlnosti neujel. Doma měli drogy i samopal

Při kontrole na dálnici zastavili celníci auto, ve kterém seděl jednatřicetiletý cizinec, který neměl vylepenou dálniční známku. Když po něm chtěli pracovníci celní správy osobní doklady, začal na ně najíždět a pak ujel. Pak už se případu ujali kriminalisté, kteří vypátrali cizincovo bydliště, kde našli různé druhy drog i samopal. Muž byl obviněn ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě. Jeho dvaadvacetiletá přítelkyně byla obviněna ze spáchání přečinu přechování omamných a psychotropních látek a jedů. Teď už sedí oba ve vazbě.policie - samopal

Případ se stal v polovině října. „V odpoledních hodinách řídil jednatřicetiletý cizinec osobní vozidlo po dálnici D6 ve směru na Cheb. V katastru obce Kynšperk nad Ohří byl předepsaným způsobem zastaven a kontrolován hlídkou Celní správy České republiky, neboť neměl za čelním sklem vylepenou dálniční známku,“ vysvětlila policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Doklady od vozidla sice předložil, ale své osobní doklady nikoliv. Na požadavek celníků, aby vystoupil z vozidla, reagoval tak, že vozidlo nastartoval a prudce se rozjel. Následně s vozidlem začal najíždět na hlídku Celní správy. Ta, aby nebyla sražena, musela uskočit. Řidič poté z místa odjel směrem na obec Kynšperk nad Ohří. Hlídka řidiče pronásledovala, ale již se jim ho nepodařilo zastavit,“ uvedla.

Případem se začali zabývat kriminalisté, kteří zjistili informace k pohybu a pobytu cizince. „Posledního října muže i jeho dvaadvacetiletou přítelkyni zadrželi. Žena, ačkoliv neměla zvláštní oprávnění k zacházení s omamnými a psychotropními látkami, přechovávala u sebe ve větším množství pervitinu, extázi a heroin. Následující den kriminalisté provedli na Chebsku v hotelovém pokoji domovní prohlídku a dále prohlídky jiných prostor, a to jejich osobních vozidel. Při nichž nalezli další drogy, ale také například samopal, zápalné šňůry, střelný prach a další. Vše bylo odesláno na expertízu. Zda si jednatřicetiletý cizinec vyslechne obvinění za nedovolené ozbrojování, je předmětem dalšího šetření,“ doplnila mluvčí.