Kamiony už Chebem projíždět nemůžou

Zákaz průjezdu kamionů přes Cheb, který má ulevit především ulicím Evropská a 17. listopadu, kde byla tranzitní doprava dosud nejintenzivnější, již platí. „Dopravní značky zakazující tranzit nákladních vozidel nad 12 tun jsou již nainstalovány na všech příjezdových komunikacích do města, dálnicí D6 počínaje a místními komunikacemi konče. Pochopitelně to nebude znamenat, že těžké kamiony z Chebu zcela zmizí.nákladní auto na web

Podle platné legislativy budou moci do města i nadále zajíždět vozy, které zde mají například nakládku či vykládku, sídlo firmy nebo sem musí kvůli opravě, případně údržbě. Přesto věřím, že toto omezení přispěje k výraznému snížení dopravní zátěže na průjezdních komunikacích městem i všech negativních dopadů, jako je hluk, prach nebo nehodovost,“ vysvětlil starosta Antonín Jalovec.

Omezení průjezdu kamionů městem je možné proto, že díky severnímu obchvatu na Pomezí a předloni zprovozněnému jihovýchodnímu obchvatu na Svatý Kříž existují vhodné objízdné trasy. Právě na oba obchvaty Chebu by většina nákladní tranzitní dopravy měla být nyní směrována. „Chtěl bych poděkovat všem, díky kterým se zákaz průjezdu kamionů podařilo zrealizovat. S městem na tom spolupracovala Krajská správa a údržba silnic, tady bych chtěl vyzdvihnout především úsilí Martina Černíka, a Ředitelství silnic a dálnic. Potřebná rozhodnutí vydaly Ministerstvo dopravy, Krajský úřad Karlovarského kraje a Městský úřad Cheb po předchozích stanoviscích Ministerstva vnitra a Policie ČR. Přestože se vše podařilo dotáhnout do konce až nyní, poděkování si zaslouží i předchozí představitelé města a kraje,“ uvedl starosta.