Řidička se vyhýbala divokému praseti a vjela pod náklaďák

Vážná dopravní nehoda uzavřela v pondělí silnici mezi Okrouhlou a Dolním Žandovem. Řidička se vyhýbala divokému praseti a přejela do protisměru, kde v tu chvíli jelo nákladní auto. Dechová zkouška vyšla u řidičky, která byla hospitalizována v chebské nemocnici, negativně. Šofér náklaďáku nadýchal necelé jedno promile. Věc je stále v šetření policie.Leinbuck 1

V pondělí 4. září v brzkých ranních hodinách došlo k vážné dopravní nehodě na silnici mezi Okrouhlou a Dolním Žandovem na Chebsku. „Sedmadvacetileté řidičce osobního vozidla vběhlo do její jízdní dráhy ze strany divoké prase,“ vysvětlil Daniel Dvořák, policejní mluvčí. „Po střetu se zvěří měla řidička přejet do protisměru, kde se střetla s protijedoucím nákladním vozidlem. Poté skončila s vozidlem mimo pozemní komunikaci. Při dopravní nehodě došlo k blíže nezjištěnému zranění řidičky, které si vyžádalo převoz do nemocnice v Chebu,“ doplnil.

Policisté z Dopravního inspektorátu – Cheb na místě provedli dechové zkoušky u účastníků dopravní nehody. Dechová zkouška u řidičky osobního vozidla vyšla s negativním výsledkem na přítomnost alkoholu. U jednatřicetiletého řidiče nákladního vozidla vyšla dechová zkouška s pozitivním výsledkem na přítomnost alkoholu v dechu s naměřenou hodnotou 0,72 promile. Opakovanou dechovou zkouškou byla naměřena hodnota 0,77 promile alkoholu v dechu.

Škoda, která vznikla dopravní nehodou, byla na místě odhadnuta na částku převyšující 125 000 korun.leinbuck 2