Na zámku v Bečově i v dole Jeroným bude možno pozorovat netopýry

Nejen pro skalní milovníky života netopýrů jsou připravený v našem regionu Dvě exkurze. První je nachystaná hned na pátek 1. září do dolů Jeroným – Podstráním a Čistou. V sobotu se mohou zájemci těšit na netopýry v Bečově nad Teplou.

Více fotografií z loňského pozorování zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/2016835U-Ferdinandova-pramene-se-sešli-milovníci-netopýrů

Netopýří noc u dolu Jeroným

Místo: Důl Jeroným mezi Podstráním a Čistou. Lokalita snadno dostupná vlastním autem, ale nedostupná veřejnou dopravou, v místě možnost parkování. (50°06’06″N, 12°42’42″E).

Náplň: Večerní odchyt netopýrů u jedné z nejvýznamnějších netopýřích lokalit v západních Čechách. Akci je možné spojit s odpolední prohlídkou podzemí zpřístupněného středověkého dolu Jeroným (kromě běžných časů prohlídek v 10, 11, 13, 14, 15 a 16 hodin jsme připravili na tento den ještě mimořádné večerní prohlídky v 17, 18 a 18:30. Vstup je vždy maximálně po 10 osobách ve skupině). Součástí programu bude přednáška dolu Jeroným a o životě netopýrů. Konec akce závisí na aktuálních podmínkách odchytu a zájmu, předpokládá se až cca ve 2:00.

Terénní obuv a teplé oblečení (teploty kolem půlnoci v tuto roční dobu klesají k 0°C). Baterku se sebou.

Netopýří noc v Poběžovicích

Místo: Hrad a zámek Bečov nad Teplou.

Náplň: Tradiční večerní akce zaměřená na netopýry zavítá tentokrát do zámku v Bečově nad Teplou. Ukázka odchytu a kroužkování netopýrů, doplněná doprovodným programem na netopýří téma – speciální ultrazvukový detektor nám také pomůže nahlédnout do světa jejich neslyšitelných signálů, přednáška vám poví o životě netopýrů, výstava z podzemí Karlovarského kraje nám představí zajímavý a skrytý svět netopýrů pod zemí a děti i dospělí si budou moci zasoutěžit a vyzkoušet netopýří hry.

Nezapomeňte teplé oblečení a baterku!