DHL staví v chebské průmyslové zóně další halu

Průmyslový developer Panattoni Europe buduje v Chebu nové distribuční centrum pro logistickou společnost DHL Supply Chain. V budově o rozloze 30 000 m2 najde práci až 200 lidí z Chebska a okolí. Skladovat tu budou zboží předního výrobce a distributora kosmetiky. Investor by měl zahájit provoz na začátku příštího roku. Budovu bude vlastnit a pronajímat česká investiční skupina Accolade, s níž Panattoni Europe dlouhodobě spolupracuje.DHL

 „S DHL spolupracujeme dlouhodobě a Cheb se poslední dobou stává symbolem tohoto úspěšného vztahu. Během necelých 2 let tu pro vedoucího poskytovatele logistických služeb vyrostla hala o celkové velikosti 15 000 m² a nyní se rozšiřuje o dalších 30 000 m². V rámci této investice bych vyzdvihl nejen vznik dalších pracovních míst v této lokalitě, ale také „zelené“ technologie, které budou v hale implementovány. Naší snahou i do budoucna je, aby všechny nové průmyslové haly byly co nejšetrnější k životnímu prostředí,“ uvádí Pavel Sovička, generální ředitel společnosti Panattoni Europe pro Českou a Slovenskou republiku.

Distribuční centrum přinese do regionu nové pracovní příležitosti. „V prvním roce má ve skladu pracovat více než 100 zaměstnanců a během dalších tří let by se měl jejich počet téměř zdvojnásobit,“ říká Gabriela Kahounová, personální ředitelka DHL Supply Chain. Společnost DHL Supply Chain poskytuje svým zaměstnancům širokou škálu benefitů a řadu vzdělávacích programů od jazykových kurzů přes školení v zahraničních provozech až po možnost získat certifikát specialisty na dodavatelské řetězce v rámci globálního vzdělávacího programu DHL.

„Hodnota budovy, kterou v Chebu Accolade pronajímá DHL, bude po dokončení expanze kolem 800 milionů korun,“ říká Milan Kratina, CEO skupiny Accolade. „V Chebu se nám daří budovat průmyslový park, který je jedním z nejrychleji rostoucích ve střední Evropě. Má vynikající polohu vůči německému trhu, takže je vyhledávanou logistickou centrálou. DHL i další naši nájemci tu zároveň intenzivně investují do automatizace a robotizace provozu, takže jejich chebské pobočky patří k těm v současné době nejmodernějších na světě,“ dodává Kratina.

Nový sklad bude přehlídkou moderních technologií a ekologických řešení. DHL klade velký důraz na používání nových technologií, které zjednodušují a usnadňují zaměstnancům pracovní procesy – například vychystávání hlasovými povely nebo špičkové bezpečnostní kontroly. Nové distribuční centrum bude zároveň začleněno do ekologického programu GoGreen, což je celosvětová iniciativa společnosti Deutsche Post DHL zaměřená na snížení emisí CO2 na 0 % do roku 2050. Nejmodernější opatření v oblasti udržitelné energie budou navržena jako součást nového distribučního centra a budou zahrnovat používání úsporných LED světel nebo inteligentních řídicích systémů snižujících emise světla a energie.

Panattoni Park Cheb je nejrychleji rostoucí průmyslovou zónou ve střední Evropě. Developerská společnost Panattoni Europe sem za poslední 3 roky dokázala přivést 4 nové investory. Celková pronajímatelná plocha již překročila hranici 100 000 m2.