Cheb bude hostit Mistrovství Evropy seniorů v minigolfu

Další velká sportovní událost se chystá na příští týden. Cheb bude hostit Mistrovství Evropy seniorů v minigolfu.  Akce se bude konat od pondělí 31. července do soboty 5. srpna. V pondělí 31. července se od 17 hodin uskuteční průvod městem.ž golf 1

Přihlášeno je 129 hráčů a 38 kaučů ze 14 států Evropy, tj. České republiky, Slovenska, Německa, Rakouska, Itálie, Holandska, Finska, Švédska, Dánska, Portugalska, Švýcarska, Maďarska, Běloruska a Belgie. Jedná se o soutěž družstev a jednotlivců ve hře na rány a jednotlivců ve hře na jamky. TJ MG Cheb má tři zástupkyně v kategorii seniorek české reprezentace, a to Janu Nečekalovou, Dagmar Hirschmannovou a Evu Kadlecovou (vítězku Nationen cupu a medailistku Mistrovství ČR).

Hráči, jejich doprovod, rozhodčí a organizátoři mají v pondělí na programu od 17 hodin průvod městem. Trasa průvodu povede po Pěší zóně (od křižovatky s ulicí Májová, od Terei) na náměstí. Dále se bude volně pokračovat do Kulturního centra Svoboda, kde v 19 hodin začne zahajovací ceremoniál Mistrovství včetně rozlosování hráčů do jednotlivých herních skupin.

TJ MG Cheb, z. s. již pořádala Mistrovství Evropy seniorů v roce 2010, a tím Cheb vešel ve známost celé minigolfové Evropě. Mistrovství Evropy v roce 2010 se zúčastnili týmy a jednotlivci z 12 států Evropy. Díky překrásnému minigolfovému areálu s vyhovujícím zázemím, který Cheb vlastní, se k nám tato vrcholová soutěž po sedmi letech vrací.

Foto: Inst. golf