V letním kině se bude promítat Noc na zemi

Páteční večer bude na zahradě františkolázeňského muzea patřit promítání. V letním kině MU – KNI mohou diváci zhlédnout americký film režiséra Jima Jarmusche Noc na zemi.  Akce začíná v pátek 14. července ve 21.30 hodin. V případě nepříznivého počasí se bude promítat v sále městské knihovny.žžž plakát na web

Pro návštěvníky je přichystáno točené pivo zdarma. Vstupné je 50 korun.

Film Noc na Zemi tvoří pět komediálních příběhů, které se odehrávají paralelně na různých kontinentech a v různých časových zónách i jazycích. Každá povídka se zaměřuje na krátký vztah, který se rozvíjí mezi řidiči a pasažéry vozů taxi, zatímco projíždějí nočními ulicemi a sdílejí interiér automobilu na cestě z bodu A do bodu B. Děj začíná za soumraku v Los Angeles a přes noční New York, Paříž a Řím pokračuje až do Helsinek, kde s koncem posledního příběhu znovu vychází slunce a zimní noc je střídána denním světlem.

Režisér filmu, Jim Jarmusch, rodák z Ohia, pomáhal utvářet moderní podobu amerického nezávislého filmu. Originalitou svých snímků, které natáčí již více než třicet let, však toto teritorium dalece přesahuje. Na svých filmech se režisér, pro něhož je obrazem lidské existence cesta, vyprávěcím principem dialog a klíčovým tématem kulturní rozdíly, podílí jako scenárista a někdy také jako střihač, producent či kameraman. Velký důraz klade Jarmusch také na hudební stránku svých filmů, kterou mu pomáhají vytvářet významné muzikantské individuality.

Noc na Zemi je malý, moudrý a zároveň velmi zábavný snímek, zasluhující si svou inteligencí, humorem a myšlenkovou náplní pozornost všech ctitelů dobrého filmu.

Režie a scénář: Jim Jarmusch

Kamera: Frederick Elmes

Hudba: Tom Waits

Hrají: Gena Rowlands, Winona Ryder, Armin Mueller-Stahl, Giancarlo Esposito, Rosie Perez, Richard Boes, Isaach De Bankolé, Béatrice Dalle, Stéphane Boucher, Roberto Benigni, Paolo Bonacelli, Matti Pellonpää, Kari Väänänen, Sakari Kuosmanen, Pascal N’Zonzi, Emile Abossolo M’bo, Lisanne Falk