Valdštejnova desítka se blíží

Potřetí se postaví na start Valdštejnské desítky běžci nejen z regionu, ale i z různých částí republiky. Historickým Chebem se budou moci letos poprvé proběhnout běžci i na trati dlouhé pět kilometrů.

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/1990274Valdštejnova desítka 1

Poslední srpnový víkend bude v Chebu patřit všem běhumilovným lidem. Odstartována bude Valdštejnská desítka za přítomnosti samotného vévody Albrechta z Valdštejna.

„Trať zavede běžce z náměstí Krále Jiřího z Poděbrad uličkami chebského centra a kolem historických hradeb do areálu Krajinky v Poohří, kde si vychutnají průběh po zlaté běžecké dráze, míjet budou Chebský hrad a křivolakými uličkami se budou vracet opět na náměstí,“ vysvětlil Michal Ouřada, spoluorganizátor akce. Desetikilometrová trasa bude tvořena dvěma okruhy. „Chebský běžecký svátek si mohou užít opět i děti na krátké jednokilometrové trati na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad,“ doplnil.

Starty jednotlivých závodů budou probíhat od 15 hodin (1 km), v 16 hodin (5 km) a v 17 hodin (10 km). Registrace probíhají už nyní online na adrese http://valdstejnova10.cz/, na místě budou otevřeny v den závodu od 14 hodin.