Mariánskolázeňští kickboxeři zakončili sezónu zlatem z Mistrovství republiky

Těsně před letní pauzou si to kickboxeři rozdali o tituly mistrů České republiky. Na pražském Podvinném Mlýně nechyběli 18. června ani závodníci reprezentující barvy Kickbox Clubu Mariánské Lázně. Dvojici Lukáš Prudík a Jan Martínek se pod tíhou velké soutěže kolena nerozklepala. První jmenovaný dokonce úspěšnou sezónu západočeského oddílu korunoval senzačním 1. místem.boxeři

 Na fotce je vlevo trenér Josef Tarant vpravo pak mistr ČR Lukáš Prudík

 Přestože se Lukáš Prudík kickboxu začal věnovat teprve před 9 měsíci, v kategorii low-kick mužů už mu patří titul mistra ČR. „Po devíti měsících tréninku šel rovnou o titul. Zápas vyhrál v prvním kole, dokonce už po 50 vteřinách, když byl soupeř odpočítán. Takže za mě velké překvapení, ale i velká spokojenost,“ neskrýval radost trenér mariánskolázeňského závodníka Josef Tarant.

Rovněž v těžké váze, ale tentokrát mezi juniory a v disciplíně kick-light, boxoval o titul i Prudíkův klubový parťák Jan Martínek, kterého čekal těžký úkol. Soupeřem mu byl držitel více jak tří desítek cenných kovů z mezinárodních soutěží a také mistr Evropy Adam Pánek. Martínek si přesto nevedl špatně. Především v závěrečném 3. kole se však projevila větší zápasová zkušenost a lepší fyzická kondice šampióna z Vysokého Mýta. Po prohře na body bral Martínek stříbrnou medaili.

„Oba naši kluci měli trošku výhodu, že bojovali rovnou o titul, ale to určitě nevadí, protože na takové soutěži už není slabých soupeřů. Byli tam opravdu jenom reprezentanti, nebo skutečně ti nejlepší z oddílů,“ doplnil lázeňský kouč.

Od ledna se konalo celkem šest soutěží, na kterých startovalo 13 závodníků z Mariánských Lázní, převážně začátečníků. Přesto konečný zisk činil 18 medailí. „Naším cílem bylo co měsíc to soutěž, a to se nám podařilo, takže velká spokojenost,“ uzavřel sezónní bilanci Josef Tarant.

  1. 5. 2017 BOHEMIA OPEN (Kadaň)
  1. místo: Adéla Stonawska ženy – LOWKICK
  2. místo: Josef Tarant – muži POINTFIGHTING, Nika Chuterashvili – muži LOWKICK, Martin Ferencz – muži LIGHTCONTACT
  3. místo: Jakub Přibil – muži LIGHTCONTACT, Adéla Stonawska ženy – LIGHTCONTACT
  1. 6. 2017 MČR (Praha)
  1. místo: Lukáš Prudík – muži LOWKICK
  2. místo: Jan Martínek – junioři KICK-LIGHT

 

Jiří Škroch

 Foto: Archiv klubu