Ve Skalné to žije

Čtvrtý skalenský Folkfest přilákal na hrad Vildštejn na tři stovky milovníků folkové hudby.  Zazpívat přijeli skupiny Nezmaři, Cop a chebští Biginbrother s Terezou Švecovou. Sotva jedna akce skončila, připraveny jsou další. Již tuto sobotu se uskuteční Pouť ke sv. Janu Křtiteli ve Skalné, výročí oslaví místní fotbalový klub a hned následující týden bude hostit skalenský hrad akci Hurá prázdniny.

Více fotografií z Folkfestu zdehttps://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3249566Ve Skalné to žije

Sobota o uplynulém víkendu byla na hradě Vildštejn ve Skalné ve znamení folkové hudby. Pro přítomné bylo připravené také překvapení – ze zakoupených vstupenek se losovala cena, akustická kytara, kterou do soutěže věnovalo město Skalná. Hudební nástroj si odvezla vylosovaná výherkyně Kateřina Kučerová, která na akci přijela z Králova Dvora u Berouna. „Mám radost, kytaru dám svému synovy, který se na ní rád naučil hrát,“ uvedla výherkyně.

V sobotu 24. června se pak ve Skalné uskuteční Pouť ke svatému Janu Křtiteli. Na návštěvníky a účastníky poutě čeká bohatý program sestavený místní farností. Nemůže chybět mše a přímo u kostela ve velkém stanu se bude konat kulturní doprovodný program. Vystoupí Luběnky, Trnky – brnky Skalná, Bluesová kapela z Plzně Old Scholl Band, Katy Butaki a po celé odpoledne bude hrát k poslechu i tanci Audioband. Pro děti je připravena pohádka Noemova archa.

Více fotografií z Folkfestu zdehttps://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3249566Ve Skalné to žije

Fotbalisté FK Skalná slaví 70. výročí od svého založení. Po celé odpoledne bude na skalenském fotbalovém hřišti něco k vidění. Jsou připravené fotbalové zápasy mládežnických družstev, dále budou oceněni funkcionáři klubu, A tým odehraje přátelské utkání s bavorským Neusorgem a od 18 hodin zahraje kapela PIC – NIC. Občerstvení zajištěno.

Další připravovanou akcí, tentokrát pro děti, bude „Hurá prázdniny“ na Hradě Vildštejn. Uskuteční se v sobotu 1. července.

Ve stejném termínu se bude konat i Zahradní slavnost s Egerländer Musikanten Ebelsbach. Tato zahradní slavnost s grilováním a občerstvením se ve Skalné koná každoročně. Organizátoři akce je ve spolupráci s Německým spolkem město Skalná za nemalého přispění místní rodiny Kirch. Začátek akce je od 15 hodin. K poslechu i tanci zahraje velký dechový orchestr Egerländer Musikanten Ebelsbach. Akce se koná na nádvoří hotelu Garni Skalná v centru města.