Nominujte svoji neziskovku roku 2017

Startuje pátý ročník nezávislého ocenění Neziskovka roku, které vyhlašuje Nadace rozvoje občanské společnosti. Svoji oblíbenou neziskovku může nominovat kdokoli prostřednictvím formuláře na webu ocenění do 19. června. Tato nominace však není podmínkou účasti v Neziskovce roku, organizace se mohou do ocenění přihlásit samy, a to až do 15. září.hospic-ilustracni

Ocenění Neziskovka roku má za cíl podpořit profesionálně vedené neziskové organizace u nás a současně je motivovat k dalšímu zlepšování jejich práce. „Cílem ocenění je na sklonku roku udělit trofeje neziskovkám ve třech kategoriích: malá, střední a velká. Ocenění získají ty, které pod drobnohledem hodnotitelů prokážou nejvyšší standard kvality organizačního řízení. V praxi to znamená, že efektivně řídí finanční i nefinanční zdroje, vykazují vysokou úroveň práce s lidskými zdroji, mají dobře nastavené PR, reagují na měnící se podmínky okolního prostředí a tak dále. Jde nám ale také o celkové zviditelnění profesionality neziskovek, podporu jejich statutu v očích veřejnosti, donátorů a odborníků,“ vysvětluje Jana Vožechová, manažerka ocenění.

Zvláštní pozornost bude věnována speciální kategorii Cena veřejnosti, o jejímž vítězi bude prostřednictvím webových stránek www.neziskovkaroku.cz hlasovat široká veřejnost na podzim.

Slavnostní vyhlášení 5. ročníku Neziskovky roku se bude konat 28. listopadu 2017.