Mladí zdravotníci soutěžili o postup do regionálního kola

Na pětičlenná družstva mladých zdravotníků letos čekaly na soutěží nelehké úkoly. Museli si poradit s první pomocí například při život ohrožujících stavech, poranění končetin či břicha a dalších. Závody prověřily také zručnost dětí při obvazování raněných i šikovnost při transportu.

Více fotografií zdehttps://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3028064Mladí zdravotníci soutěžili o postup do regionálního kola

Cílem soutěže je, aby si děti vyzkoušely poskytování první pomoci na namaskovaných figurantech, a především, aby obstály při pomoci druhému v reálném životě. O výsledcích rozhodují rozhodčí pomocí bodové škály za splnění úkolu. Hodnotí se manipulace se zraněným, forma, způsob nebo účinnost provedených život zachraňujících úkonů.

Do soutěže o postup se mohli zapojit žáci základních škol, víceletých gymnázií, členové místních skupin Českého červeného kříže nebo dětské organizace vychovávající mládež, které spadají svou působností pod Oblastní spolek Českého červeného kříže Cheb.

Více fotografií zdehttps://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3028064Mladí zdravotníci soutěžili o postup do regionálního kola

Do oblastního kola soutěže Mladých zdravotníků se zapojilo 19 družstev ze základních škol v okresu Cheb a Sokolov.

Výsledky SMZ 2017 okres Cheb:

  1. stupeň ZŠ:
  1. 2. ZŠ Cheb
  2. ZŠ Aš – Hlávkova
  3. DDM a ŠD Luby
  1. stupeň ZŠ:
  1. 2. ZŠ Cheb
  1. ZŠ Aš – Hlávkova
  1. 4. ZŠ Cheb

Výsledky SMZ 2017 okres Sokolov:

  1. stupeň ZŠ:
  1. ZŠ Březová
  2. ZŠ Sokolov – Běžecká
  3. ZŠ Nové Sedlo
  1. stupeň ZŠ:
  1. ZŠ Sokolov – Rokycanova
  1. ZŠ Březová
  1. ZŠ Sokolov – Běžecká

Pořadatelem byl Oblastní spolek Českého červeného kříže Cheb. Akce se konala za finanční podpory Ministerstva zdravotnictví ČR a města Cheb. Generálním mediálním partnerem akce byl nezávislý informační portál ŽivéChebsko.cz. Odměny pro vítězná družstva věnovalo Zábavně vzdělávací centrum Fantazie v Sokolově a Mirek Vostrý.

Oblastní spolek Českého červeného kříže Cheb