Nová zvířátka v zooparku už mají svá jména

Zábavné odpoledne se v neděli uskutečnilo ve františkolázeňském zooparku Amerika. Připraveny byly zajímavé soutěže i jízda na koni a ponících,  ale tím nejdůležitějším bylo vybrat jména pro nové zvířecí přírůstky. Jsou jimi dvě kůzlata, dvě malá Göttingenská miniprasátka a dvě morčata. Už od příštího týdne si je všechny budou moci návštěvníci prohlédnout.Nová zvířátka v zooparku už mají svá jména

Více fotografií z akce zdehttps://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3010406

Na zábavném odpoledni v zooparku Amerika děti psaly na lístečky jména, která by se jim líbila pro nové obyvatele zooparku. Vyplněné je pak vkládaly do klobouku, ze kterého starosta Františkových Lázní Jan Kuchař vylosoval vítěze. Anička, Kája, Viktorie, Vítek, Mia a Karolínka, byli ti, kteří byli vylosováni a jména pro zvířátka vybrali. Jména Anička a Juli dostala kůzlata, Rypáček a Líza prasátka a Růženka a Stelinka jsou morčata.

„Jsem moc rád, že jsme ve Františkových Lázních schopní se sejít a bavit se i bez velkých finančních nákladů. Pokud je to při „komunikaci“ s přírodou, o to lépe. Nová zvířátka mají jména a mají i své přátele v lidech. A o tom celá tato akce byla,“ uvedl starosta Františkových Lázní Jan Kuchař.

Organizátoři pro nejmenší připravili také dvanáct soutěžních stanovišť a po splnění úkolů byly děti odměněny sladkostmi.  Soutěžilo se například ve skládání obrázků, skákání v pytli, chůzi na chůdách nebo lovení papírových rybiček. Pro ty odvážnější si připravil ranč U Fleků jízdu na koni a na ponících.

Více fotografií z akce zdehttps://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3010406Nová zvířátka v zooparku už mají svá jména

„Rádi bychom poděkovali ošetřovatelskému týmu, který s námi akci zorganizoval,“ uvedla Agnieszka Piotrowska, zástupkyně františkolázeňského infocentra.

V minizoo najdou návštěvníci kozy a ovce kamerunské, lamy krotké a nově také malá Göttingenská prasátka a morčata. Ve voliérách lze spatřit mývaly severní a sovice sněžné. V jezírku se prohánějí zlatí karasi.

Z Františkových Lázní se dá dostat k minizoo například mikrovláčkem po trase dlouhé přibližně 2 kilometry, autem nebo procházkou takřka z centra Františkových Lázní.

Zajímavé je také obecně prostředí u rybníka Ameriky. Nachází se zde hnízdiště různých druhů ptactva, které je možné pozorovat z mola. Na naučné stezce si oživíte znalosti stromů a stop zvířat. Pro děti i dospělé jsou připravené prolézačky, houpačky a další prvky k protažení těla, které stojí za to vyzkoušet. Celá lokalita prošla před pár lety revitalizací. Projekt oživení parku se inspiroval názvem rybníka Amerika. Není tak divu, že se autoři mobiliáře a herních prvků pokusili umění indiánů přenést také sem. A když nás pohyb zmůže, trávník nedaleko expozic vybízí k pikniku a odpočinku.

Více fotografií z akce zdehttps://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3010406Nová zvířátka v zooparku už mají svá jména