Po zimě opět začnou komentované prohlídky v Lázních Kyselka

Jak pokračuje záchrana bývalých lázní Kyselka? To se mohou návštěvníci dozvědět již tuto neděli (9.4). Připravená je přímo na místě komentovaná prohlídka, kterou organizuje obecně prospěšná společnost Lázně Kyselka.hotová-kyselka-1

V 10 hodin začíná exkurze, která provede zájemce po stopách Heinricha Mattoniho. „Cesta míří nejprve do obnovovaného areálu někdejších lázní, známých díky světově proslulé minerálce, a poté do Mattoni Muzea. Hosté zjistí, jak pokračují záchranné práce a dozvědí se zajímavosti z historie. Návštěvníci mimořádných bezplatných prohlídek získají bonus v podobě možnosti zakoupit si skupinovou vstupenku do Mattoni Muzea za 50 korun,“ řekl organizátor akce Josef Šorfa.

Sraz účastníků je v neděli 9. dubna v 10 hodin na parkovišti u kina v Kyselce u Karlových Varů.

Lázně  Kyselka patřily kdysi k nejkrásnějším lázním nejen u nás, ale i v Evropě. Ke konci 19. století za Heinricha Mattoniho zažily lázně svoji největší slávu. Od konce druhé světové války začal jejich věhlas upadat. Svoji činnost lázně ukončily v roce 1992 a od té doby začaly chátrat. V dnešní době stále bojují o „život“.