Za vraždou v Rotavě stály osobní vztahy

Pravděpodobně žárlivost a láska k jedné ženě stála život staršího muže. Policisté pachatele vypátrali během několika hodin. Vrah již sedí v cele, kde čeká na rozhodnutí o vzetí do vazby. Pokud soud uzná muže vinným, hrozí mu trest od 12 až do 20 let odnětí svobody.Policie-maláIMG_8874

„V lese nedaleko Rotavy byl nalezen 1. dubna rodinným příslušníkem 60letý muž bez známek života. Na těle měl několik bodných ran a případem se začali okamžitě zabývat krajští kriminalisté,“ informovala policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

„Během několika hodin se podařilo zjistit podezřelého, kterým je jednašedesátiletý muž. Ten se kriminalistům k činu doznal. Důvodem útoku byly osobní vztahy mezi nimi. Na poškozeného muže měl zaútočit a způsobit mu bodná zranění, kterým podlehl,“ uvedla. Při širším ohledání místa činu se podařilo nalézt policejnímu psovodovi se služebním psem vražednou zbraň.

„Kriminalisté následně zahájili trestní stíhání jednašedesátiletého muže ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. „Dnes jsme podali podnět státnímu zástupci Krajského státního zastupitelství v Plzni k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ doplnila mluvčí.