Město Mariánské Lázně dalo letos na sport rekordní částku 

Sportovní kluby a sportovci nemají bez podpory města velkou šanci. Proto na něj město Mariánské Lázně pro letošek vyčlenilo rekordní částku blížící se v součtu 20 mil. Kč a dalších 10 mil. Kč bylo alokováno na investice do sportovních zařízení. IMG_0765-malá-na-web

„Vážím si všech, kteří se sportu v našem městě věnují. Důkazem toho je rekordní částka, která na tuto položku z rozpočtu jde. Suma na sport ještě nikdy v historii města nebyla tak vysoká. Není tedy pravdou, že se finance do sportu snížily, jak bývá často mylně uváděno. Sice bylo z fondu sportu o původní výši 5 mil. Kč převedeno 200 tis. Kč na dorovnání platů do minimální mzdy v Západočeském symfonickém orchestru, avšak při rekordním objemu celé podpory to nemůže nijak negativně ovlivnit chod místních sportovních klubů,“ vysvětlil. Oproti minulému roku byla navýšena částka na provoz městských sportovišť o 2 mil. Kč na celkových 10 mil. Kč, dalších 5 mil. Kč pak putuje do běžných oprav, údržby běžeckých tratí a 10 mil. je alokováno na investice do sportovišť.

Podpora však není jen finanční. „Například také garantujeme klubům dotační projekty, na které by samy nedosáhly, nebo se je snažíme podporovat nižšími nájmy. To je případ golfu. Po dohodě s vedením klubu je nájem na nejnižší možné úrovni a klub na základě smlouvy takto ušetřené peníze investuje do obnovy areálu,“ doplnil Petr Třešňák. 

Město dává příležitost i těm, kteří chtějí zkusit něco nového. „To považuji za velkou změnu k lepšímu, která se týká jak sportu, tak kultury. Každý, komu současná nabídka nestačí – ač si osobně myslím, že je už nyní velmi pestrá – se může pustit do svého projektu. I na to jsou v rozpočtu vyčleněné finance,“ dodal starosta.