Vyhrožoval bývalé družce a dítěti zabitím

Muž ze Sokolovska vyhrožoval zabitím své bývalé družce a jejímu synovi. Důvodem byly třeba alimenty. Nezaplatil je, ale chtěl napsat opačné potvrzení. Teď už se ho žena nemusí bát, agresor sedí ve vazbě. Pokud ho soud uzná vinným, může strávit od dvou do osmi let v kriminálu.IMG_8869a-na-web

Chebští kriminalisté již zahájili trestní stíhání čtyřiatřicetiletého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání pokračujícího zločinu vydírání.

„Takového jednání se měl dopustit během roku 2015 – 2016 v menší obci na Chebsku, kde na několika místech opakovaně vyhrožoval své bývalé družce a jejímu nezletilému synovi fyzickým napadením a zabitím,“ informovala Zuzana Týřová, policejní mluvčí. „Tyto výhrůžky umocňoval vulgárními výrazy. Dále jí vyhrožoval újmou na zdraví či fyzickou likvidací, pokud mu nepodepíše potvrzení o uhrazení alimentů na syna, přestože je ve skutečnosti neměl uhrazené. V jednom případě pak poškozenou ženu a jejího syna ohrožoval rychlou jízdou ve vozidle, když je vezl. S autem přejel do protisměru s tím, že je všechny zabije,“ doplnila.

Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soudce pak dnes během ranních hodin poslal obviněného muže do vazební věznice.