Na podání daňového přiznání máte už jen pondělí

Posledním řádným termínem pro podání daňového přiznání k dani z příjmů fyzických osob za rok 2016 je pondělí 3. dubna. Úředníkům i přes to ještě chybí jedna pětina přiznání.danové-přiznání

„Finanční úřad pro Karlovarský kraj má zatím k dispozici pouze něco málo přes 80% z celkově očekávaného počtu 50 tisíc přiznání. I přes od minulého týdne rozšířené úřední hodiny nelze předpokládat, že by se nápor veřejnosti v posledním dni dal jednoduše zvládnout,“ uvedl Čestmír Kubera, ředitel Finančního úřadu pro Karlovarský kraj. Pondělní provozní doba podatelen všech územních pracovišť proto bude prodloužena až do 18 hodin.

Ulehčením poplatníkům i pracovníkům správce daně může být elektronická alternativa podávání daňových přiznání provozovaná Finanční správou ČR prostřednictvím Daňového portálu na internetových stránkách www.daneelektronicky.cz. Četnost podávání přiznání touto formou každoročně utěšeně roste a přináší oběma stranám zvýšený komfort, při kterém v podstatě odpadá, nebo se výrazně zjednodušuje osobní návštěva úřadu v nejexponovanějším období.